top of page
  • Writer's pictureRussell Slootstra

Member of the Month March - Anouk


Onze Member of the Month is Anouk!


Kan je wat over jezelf vertellen? (Wie ben je, waar kom je vandaan)

Ik ben Anouk, 26 jaar oud. Ik kom uit Ede maar woon nu ruim 8 jaar in Amersfoort. Naast de box spendeer ik veel tijd op mijn werk als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. 

Het liefst ben ik buiten; zwemmen, kamperen, feestjes, lezen, wandelen en dan het liefst aan het strand.

 Hoe lang doe je al aan CrossFit en hoe was je eerste CrossFit ervaring?

Ik doe nu zo’n 4,5 jaar aan CrossFit. Ik was al een tijdje op zoek naar een sport waar ik gemotiveerd voor zou blijven en op een festival vertelde een meisje me dat ze aan CrossFit deed. Zodoende heb ik een proefles geboekt, en identificeer me nu als CrossFitter. 

 

Welke sporten heb je voor (of doe je nog steeds) naast CrossFit gedaan?

Vroeger-vroeger deed ik survival, ik heb een halve carrière als hardloper geprobeerd en wat momenten in de sportschool gespendeerd, maar alles niet noemenswaardig. Toen ik met CrossFit begon, begon ik wel echt op 0. 

 

 

Wat was jouw motivatie om te beginnen met CrossFit?

Ik wilde graag actief bezig zijn om mijn energie kwijt te kunnen, maar wilde vooral dat sporten niet een taak zou zijn. Het leek me leuk dat je naar je sport kan uitkijken. Voor mij is het belangrijk dat sport flexibel in te delen is omdat ik onregelmatig werk. 

Ik merkte al snel dat het voor mij de community is die me aan het sporten houdt. Ik ben echt wel een gezelligheids-sporter. 


Wat bracht je bij CF Stone Age?

Ik kende de trainers van Stone Age via de box waar ik ooit begon met CrossFit. Russell en Nienke geven me het gevoel dat ik altijd welkom ben in de box, hoe mijn humeur ook is. Ik ga altijd van de training weg met een voldaan gevoel. De community staat echt centraal bij Stone Age, zowel in de sport als daarbuiten. Dat vind ik erg prettig! 

 

 

Wat is je beste CrossFit ervaring tot nu toe?

CrossFit maakt het dagelijks leven zoveel makkelijker. Regelmatig staat er iets op het whiteboard waar ik me van afvraag hoe ik er doorheen ga komen, maar dit lukt altijd. Er zit zoveel meer in je dan je zelf denkt, en die fysieke maar ook mentale strijd aangaan geeft zoveel energie. Je bewijst aan jezelf dat je het heus wel aan kan, en dat neem je mee het dagelijks leven in. Het helpt dat anderen het ook zwaar hebben en tot het uiterste gaan tijdens een WOD, haha. Dat gezamenlijk afzien heeft wel wat. 

 

Wat is je favoriete workout/movement? En je minst favoriete?

Mijn favoriete movements zijn de overhead squat, box jump-overs en double unders.

Ik vind Engine Room workouts het leukst, en dan met name workouts die bestaan uit 2 blokken van 20 minuten. Dat is mentaal lekker omdat je jezelf eigenlijk voor maar 20 minuten hoeft te motiveren. 

Ik heb een HEKEL aan thrusters. 

 

 

Hoe merk je in het dagelijks leven wat CrossFit je brengt?

Ik heb meer energie, en alle inspanning gaat een stuk makkelijker. Maar vooral ook in mindset merk ik verschil. Tijdens workouts leer je echt wel de mentale strijd aan te gaan, je gedachten te verzetten en te focussen op een doel. 

Ook heb ik meer honger haha. 

 

 

Wat zijn je CrossFit doelen?

Het unlocken van nieuwe skills. Er is zoveel te leren in CrossFit dat je steeds weer op andere dingen kan focussen. Ik geef toe dat ik hier niet heel pro-actief mee bezig ben. Ik kom echt vooral voor de gezelligheid, het sporten is mooi meegenomen;)

 

Wat is je favoriete Cheat Meal?

Vegetarische turkse pizza, en; witte chocolade crunchy brownie met cranberry van Corazon bakery!

 

Wat is je advies voor nieuwe CrossFitters?

Durf diep te gaan. Ook als je denkt dat je het allemaal nog niet kan; CrossFit is voor iedereen, en een geschaalde workout is nog steeds dezelfde workout. 

 

Als er een zombie apocalypse uitbreekt, welk item uit de box zou je meenemen en waarom?

Hm lastige vraag, aan de meeste dingen heb je weinig ben ik bang. Doe mij maar die grasmat, misschien kan je je daarin rollen om je te verstoppen. 

 

 

 76 views0 comments

Comments


bottom of page